Treed jij in de voetsporen van Philips, KLM en de Belastingdienst? Vier vragen over SAFe

geplaatst in: Agile, Scrum | 0

De overstap naar agile werken in een grote organisatie is, op zijn zachtst gezegd, een uitdaging. Hoe implementeer je deze denk- en werkwijze op elk niveau van de organisatie? Het Scaled Agile Framework (SAFe) kan dan uitkomst bieden.

De Belastingdienst heeft 26000 medewerkers en is daarmee één van de grootste overheidsorganisaties van Nederland. De Belastingdienst was ooit het paradepaardje van de overheid als het aankwam op IT-gebied: de Volkskrant schrijft dat medewerkers van de Belastingdienst zelfs werden aangespoord om spelletjes op hun laptop te spelen, zodat ze er handig mee zouden worden.

Verouderd

Maar tijden veranderen: de eens hypermoderne computersystemen raakten verouderd en het vernieuwen van de bestaande systemen verliep traag. Er werd twee keer per jaar software gereleased. Het was tijd om het over een andere boeg te gooien en dus introduceerde de Belastingdienst SAFe.

Werken met SAFe betekende voor de Belastingdienst een manier om agile te werken op grote schaal. De fiscus releast nu elke maand een software-update, in plaats van twee keer per jaar. Ook is de Belastingdienst nu in staat om in kleine batches wijzigingen aan te brengen in processen – bijvoorbeeld in het storten van toeslagen. Medewerkers voelen zich betrokken, de kwaliteit van de software is verbeterd en cybersecurity-problemen zijn met 87 procent gedaald blijkt uit deze case study van het gebruik van SAFe bij de Belastingdienst.

Overweegt jouw organisatie net als de Belastingdienst de overstap naar een agile-manier van werken? Werken met SAFe is niet even snel een werkwijze implementeren, maar een ware cultuurverandering. We beantwoorden in dit artikel vier vragen over SAFe.

1 Wat is het Scaled Agile Framework (SAFe)?

In 2001 werd het Agile-manifest gepubliceerd. IT’ers hadden behoefte aan een nieuwe manier van werken. De watervalmethode voldeed niet meer. Zo werd agile bedacht: een manier om flexibeler te werk te gaan. De communicatie werd verbeterd en in plaats van grote releases met een ‘eind-resultaat’ gaat het bij agile om al die kleine releases die uiteindelijk leiden tot een eindresultaat. Meer over het ontstaan van agile en alle agile-begrippen lees je in dit artikel.

Mooi bedacht, maar grote organisaties bleven met een vraagteken achter. En daarvoor werd SAFe ontwikkeld: een raamwerk om agile binnen een bedrijf te implementeren. In SAFe gaat het niet om het resultaat per team, maar om het bedrijfsbrede resultaat.

Afbeeldingsresultaat voor scaled agile framework

2 Hoe werkt SAFe?

SAFe komt in vier smaken: essential, large, portfolio en full. Essential heeft de minste lagen (twee) en full heeft de meeste lagen (vier). Hoe het precies zit laat de interactieve graph op deze website goed zien.

In elk SAFe-framework wordt er op drie lagen gewerkt: op portfolio-, program- en teamniveau.

Op het Portfolio niveau zitten de business-owners, die zich vooral richten op het budget. Zij gaan niet over de inhoud (dat is de product owner), maar bepalen wel het budget voor het product dat de teams (de Agile Release Trains of ART) opleveren.

Op Program niveau zitten de Agile Release Trains (ART). Een ART is een team dat bestaat uit meerdere agile-teams. Het product dat opgeleverd wordt door de ART noemen we het Product Increment (PI). Het proces wordt op ART-niveau in de gaten gehouden door de Release Train Engineer (RTE). De RTE heeft in het schema een conducteurspet op: hij let op de toepassing van de Agile-werkwijze (practices) en begeleidt teams bij het oplossen van problemen. De RTE zorgt ervoor dat de trein blijft rijden op tijd aankomt.

Op het laagste niveau kom je op een standaard scrum-team uit, die onder begeleiding van een scrum master in sprints het werk doet en producten oplevert.

3 Wanneer is het zinvol om SAFe te gaan werken?

SAFe is een goed framework als je als grote organisatie agile wilt gaan werken. KLM-Air France, Philips en natuurlijk de Belastingdienst werken ermee. Een spin-off van SAFe is het Spotify-model, dat kun je hier bekijken. In Nederland werkt onder andere ING met het Spotify-model.

Wel is het belangrijk om als je als bedrijf voor SAFe kiest, kritische vragen te blijven stellen en de aanpak niet één-op-één over te nemen. Let goed op wat bij jouw organisatie past en zorg dat je personeel voldoende is opgeleid om met de nieuwe werkwijze uit de voeten te kunnen.

4 Welke kennis heb ik nodig?

De Belastingdienst stuurde meer dan 250 van haar medewerkers naar verschillende trainingen. SAFe is niet zomaar een nieuwe werkmethode maar een totale cultuuromslag. Daarbij kan een SAFe-training helpen, maar als je overstapt naar een nieuwe rol kunnen andere ‘soft skills’ trainingen ook helpen. Denk aan conflicthantering, feedback geven en ontvangen of effectief vergaderen.

Global Knowledge heeft onlangs haar eerste SAFe-training uitgeleverd én is nu SAFe-geautoriseerd. Als je SAFe gaat implementeren is een SAFe-training een must. Én als je bij ons traint, is het examen al inbegrepen. Bekijk het aanbod via de button.

Bronnen: Scaled Agile Framework, de Volkskrant, Agile Scrum Group, Agile Scrum Group (SAFe)

Laat een reactie achter