Dit is nieuw in Red Hat ® Enterprise Linux 8 ®

geplaatst in: Alle Blogs | 0

Transparanter, toegankelijker en developer-friendly – zo ziet Red Hat ® Enterprise Linux 8® eruit. De boodschap van Red Hat lijkt duidelijk: de drempel om met Linux en Red Hat te werken moet omlaag.

Het open source-platform lanceerde in mei RHEL ® versie 8. De versie is naar eigen zeggen ontworpen voor het tijdperk van de hybride cloud.

Hoe gaat de nieuwste versie van RHEL ® jouw leven makkelijker maken?

DevOps

RHEL speelt in op de behoeftes van bedrijven die veel met DevOps werken. Red Hat wil vooral de druk van de Operations (Ops) kant van DevOps afhalen, schrijft Datacenterknowledge. Daardoor kunnen de DevOps-teams meer tijd besteden aan het ontwikkelen (de Development-kant van DevOps).

Red Hat Insights

Red Hat introduceert in RHEL 8® Red Hat Insights. Red Hat Insights biedt klanten pro-actieve hulp. Er wordt kennis over analytics gedeeld, je kunt pro-actief risico’s in je infrastructuur identificeren en met behulp van real-time remediation los je potentiële problemen op voor ze echte problemen worden.

Red Hat Smart Management

RHEL 8® is toegankelijker voor eindgebruikers dankzij Red Hat Smart Management. Door deze add-on wordt Red Hat minder complex voor eindgebruikers.

Application streams

Talen, frameworks en tools voor ontwikkelaars worden regelmatige bijgewerkt via Red Hat ® Enterprise Linux 8 ® Application Streams, schrijft Techzine. Allemaal methodes om de drempel om aan de slag te gaan met Red Hat te verlagen.

Veilig

De nieuwe versie van Red Hat ® Enterprise Linux ® ondersteunt de Open SSL 1.1.1 en de TLS 1.3 standaarden.

RHEL 7.7 ®

Voor wie twijfelt over de overstap naar RHEL 8 ® heeft Red Hat RHEL 7.7 beta® gereleased. In de upgrade zit onder andere ondersteuning voor de nieuwste generatie enterprise hardware. RHEL 7® gaat volgens ZDNet in de toekomst vooral de productiviteit ondersteunen en geen nieuwe features meer releasen.

De upgrade naar RHEL 7.7® is minder groot, maar het einde voor releases in RHEL 7® is wel in zicht . Ook heeft de Red Hat bekend gemaakt dat ze RHEL 7.7 ® tot ten minste 2024 blijft ondersteunen.

Logo

Ook het logo van Red Hat moest aan de veranderingen geloven. Hoe dat proces verliep kun je in dit artikel lezen.

Meer leren?

Wil jij een geüpdate RHEL 8® certificering halen? Bij Global Knowledge helpen we je met trainingen de kennis van Red Hat ® Enterprise Linux ® uit te breiden of te verdiepen. En vervolgens kun je met die opgedane kennis een certificering halen.

Bronnen: IT Skilling, Techzine, Linuxpro, Datacenterknowledge, Red Hat, ZDNET

Laat een reactie achter