Eat, sleep, protect, repeat

geplaatst in: Alle Blogs, Security | 0

25 maart

De eerste dag van de Cybersecurity Career Sessions 2019 is ein-de-lijk aangebroken. In het Planetarium in Amsterdam steken experts en de IT-crowd twee dagen de koppen bij elkaar in de strijd tegen de cybercrimineel.

5:00 De wekker gaat al vroeg – Global Knowledge komt met de eerste alarmtoon tot leven

7:00 Hallo? Mag de deur dan éin-dé-lijk open? Ons team bestormt om klokslag 07:00 het pand

8:30 Het woord is aan directeur René Lap. Hij trapt af met het advies aan de aanwezigen om allerlei workshops te bezoeken. ‘Stap uit je comfort zone, investeer in je carrière’, is zijn boodschap.

9:00 Paula Januskiewicz van CQURE neemt ons mee de techniek in. Al in de eerste keynote worden we met onze neus op de feiten gedrukt: we hebben allemaal een giga-gat in onze infrastructuur…. Hier is nog wel werk aan de winkel.

Paula Januszkiewicz CQURE Keynote
Paula Januszkiewicz (CQURE) Tijdens haar keynote in een volle zaal

Matthew Schouten

10:00 Matthew Schouten van Chorus leert ons over social engineering. Hoe kun je je daar eigenlijk tegen verweren?

Prof. Juri Bobbert

11:30 Prof. Yuri Bobbert deelt de ‘7 habits of cybersecurity’ met ons.


LUNCH:

De kennis die wordt uitgewisseld tijdens de lunchgesprekken is misschien wel net zo waardevol als de kennis uit de sessies. Vakgenoten ontmoeten elkaar en delen best practices en verhalen uit de loopgraven. Na de lunch is er geen tijd voor een post-lunch dip: op naar de workshops! Met vijf workshops in onder andere social engineering en ethical hacking is er voor ieder wat wils.

26 maart: Dag 2

Ons motto is dan wel Eat. Sleep. Protect. Repeat., maar de slaap jagen we op dag twee ons lijf uit met sterke koffie. Voor uitrusten maken we morgen wel weer tijd.


Ons motto is dan wel Eat. Sleep. Protect. Repeat., maar de slaap jagen we op dag twee ons lijf uit met sterke koffie.

Tjeerd Veninga
Eward Driehuis

8:30 Eward Driehuis van SecureLink vertelt over 20.000 cyberaanvallen in 2018. Welke van die aanvallen kwamen daadwerkelijk door de verdediging heen?

9:00 Paula van CQURE is terug. Ook vandaag geeft ze ons eye-openers, als we samen in de hersenpan van een hacker kijken.

Martin Vliem

10:00 Martin Vliem, National Security Officer van Microsoft, beveiligt ons in de cloud. Hoe richten we de cloud zo veilig mogelijk in? Op welke manier gebruik je een platform zo veilig mogelijk? Het aanpakken van de gedeelde verantwoordelijkheid, hoe pak je die als klant met je vendor op?

Stuart Peck

11:00 Stuart Peck van ZeroDayLab vertelt over Secure Coding. Secure Coding is ontwerpen met security als basis: de oplossingen zijn veiliger en er zijn minder testcycli.  Daardoor kun je sneller de markt op. Sailliant detail: ‘als cybercrime een land was, zou het qua bruto nationaal product op de 13e plaats zou staan’. Oei..

Na de lunch starten we weer met de workshops. Secure coding, ethical hacking, crisis management, reconnaissance en privacy komen vandaag aan bod.

17:00 Moe maar voldaan gaan we na de borrel na twee kennisgevulde dagen op huis aan. Volgend jaar weer?

Tot die tijd:

Eat. Sleep. Protect. Repeat!

Laat een reactie achter