Einde voor aantal Microsoft certificeringen in zicht  

Einde voor aantal Microsoft certificeringen in zicht  

geplaatst in: Alle Blogs, IT, Microsoft | 0

Op 31 maart 2017 valt het doek voor een aantal oude vertrouwde certificeringen. Deze zijn dan niet meer te behalen. Deze opschoonactie van Microsoft heeft ongetwijfeld te maken met de snelheid van de ontwikkelingen in het perspectief van Cloud. Microsoft wil graag dat haar professionals een moderne certificering hebben die de visie van Microsoft op Cloud ondersteunt.

Er gaan een aantal MCSD- en MCSE-certificeringen verdwijnen. Had je deze certificering op of na 26 september 2016 als ‘active’ op je transcript staan? Dan behoud je je certificering. Degenen die de certificering hebben laten verlopen en op deze datum dus geen geldige certificering hadden, zijn de certificering helaas kwijt.

Nog maar één MCSD-certificering over

Microsoft haalt hiermee flink de bezem door de certificeringen. Van de zes MCSD-certificeringen blijft na 31 maart alleen nog de MCSD App Builder certificering over. MCSD Web Applications, Sharepoint Applications, Application Lifecycle Management, Universal Windows Platform en zelfs Azure Architect zijn niet meer nieuw te behalen na 31 maart.

 

Over MCSE

Het aantal MCSE-certificeringen dat niet meer te behalen is na 31 maart is zelfs nog groter! MCSE Sharepoint, Communication, Messaging, Business Intelligence, Data Platform, Enterprise Devices & Apps, Private Cloud en Server Infrastructure zijn na die datum niet meer te behalen. Dat betekent dat maar liefst acht MCSE-certificeringen niet meer te behalen zijn.

 

Welke MCSE-certificeringen blijven?

  • Cloud Platform & Infrastructure
  • Mobility
  • Data Management & Analytics
  • Productivity

 

En MCSA dan?

Voor de MCSA-certificeringen verandert er niets. Alle MCSA-certificeringen ontkomen aan de ijverige opschoon actie van Microsoft.

Laat een reactie achter