Hierom moet jij aan de slag met AWS

geplaatst in: Alle Blogs, Cloud | 0
Flora Holland werkt met AWS

Royal Flora Holland heeft haar SAP Billing System erin gezet, Philips, Endemol, Netflix en Royal Dutch Shell werken met hun cloudoplossingen, in maart maakte Volkswagen nog bekend met ze in zee te gaan… Amazon Web Services (AWS)!

De clouddienst van techgigant Amazon is natuurlijk niet zomaar in trek bij (inter)nationale bedrijven. Denk aan de uptime, schaalbaarheid, je kunt op een kostenefficiënte manier je eigen AI-model ontwikkelen en de high availability.

Waarom zou je eigenlijk niet voor de cloudoplossingen van Amazon Web Services kiezen? Global Knowledge zet vijf redenen op een rij: dit is waarom je óók voor de cloudoplossingen van Amazon Web Services moet kiezen.

1- Je betaalt alleen voor wat je écht gebruikt

Als je overstapt op Amazon Web Services betaal je alleen voor wat je gebruikt. In het model van Amazon betaal je per uur en als je meer uur afneemt betaal je vervolgens minder per uur.

Een ideale manier om te starten is de Free Tier, waarmee je AWS kunt verkennen als mogelijk platform voor je organisatie. De Free Tier is gratis, zodra je meer met AWS wil doen stap je over naar pay-per-use.

2- Het is een trusted vendor

AWS wordt onderschreven door onder andere Philips, Endemol, Netflix, Zalando en Volkswagen. Er zijn veel grote (inter)nationale bedrijven die werken met de cloudtechnologie van Amazon.

Op haar website biedt Amazon Web Services een groot overzicht van user cases met ervaringen van klanten. Nieuwsgierig? Lees hier verder.

3- Het is goed voor high-end gebruik

Uit de cloudtest van ICT-vakblad AG Connect blijkt dat Amazon Web Services de meeste instances biedt. Voor high-end gebruik heeft het daarom de voorkeur.

De technologie biedt veel verschillende platformen voor applicatieontwikkeling aan en zorgt daarmee ook voor veel flexibiliteit.

4- Veiligheid

Toegang tot AWS kun je aan banden leggen met gebruik van IAM (Identity and Acess Management). Met IAM bepaal jij wie waartoe toegang krijgt.

Daarnaast kies je als je aan de slag gaat met AWS ook in welke region het bedrijf je data mag bewaren – zodat data ook is opgeslagen waar jij dit wilt en welke wet- en regelgeving van kracht is.

5- Flexibel

Alle diensten in AWS communiceren met elkaar om zichzelf voortdurend te schalen naar de vraag. Je kunt in minder dan tien minuten een volledig op maat gemaakte oplossing bouwen die een server verstrekt.

Zoals eerder beschreven in dit artikel kun je de technologie van AWS gratis uitproberen. Maar als je het meeste uit de technologie wilt halen, meer over best practices wil horen en liever werkt onder begeleiding van een ervaren docent, kun je bij Global Knowledge terecht voor een AWS-training. Ons volledige trainingsaanbod vind je hier.

Hoe maak je optimaal gebruik van AWS?

AWS biedt veel mogelijkheden en wil je juist die optie gebruiken die bij jouw situatie past dan is een grondige kennis wel noodzakelijk om het cloudplatform optimaal te gebruiken. We bieden je verschillende opties om deze kennis op te doen.

Wil je meer weten over deze én meer cloudproviders? Kom dan naar de Cloud Career Sessions op 18 en 19 november in Amsterdam. Op dit evenement voorzien we je van diepgravende sessies door experts over de eindeloze mogelijkheden van de cloud, er zijn hands-on workshops en natuurlijk is er de mogelijkheid om te netwerken met vakgenoten. Meer informatie over dit evenement vind je via onderstaande button.

Bronnen: AG Connect, Webwereld, Aptuz, Techrepublic, AWS

Laat een reactie achter