Zo onderscheidt het Europese SECO zich in de security-markt

geplaatst in: Alle Blogs, Security | 0
Beeld: Unsplash

Elke maand licht Global Knowledge een vendor uit in de vendor-spotlight. Deze maand is het de beurt aan het Security & Continuity Institute (SECO)

Het aanbod van security-certificeringen van oudsher Amerikaans georiënteerd. Daar bracht the Security & Continuity Institute (SECO) drie jaar geleden verandering in. SECO is de eerste Europese vendor van security-certificeringen.

In dit artikel vertellen we je wat SECO doet, waarmee het bedrijf zich onderscheidt van de rest en welke security-kennis deze organisatie jou te bieden heeft. SECO staat deze maand in de Global Knowledge vendor spotlight.

Wie is SECO?

SECO staat voor het Security & Continuity Institute. Dit kennisorgaan is drie jaar geleden ontstaan vanuit de Nederlandse Security Academy.

Wat doet SECO?

Bij SECO kun je certificeringen halen op het gebied van cybersecurity, privacy en business continuity. Je bent je met een SECO-certificering niet alleen verzekerd van het effect van het papiertje. Als je bij SECO je certificering haalt, beheers je de kennis écht. De certificeringen van SECO geven je de juiste kwalificaties voor een baan of functie.

Alle zes tracks die SECO aanbiedt worden gedoceerd door gerenommeerde professionals uit het veld, zegt Vincent Jentjens van SECO. ‘In het dagelijks leven zijn zij bijvoorbeeld CISO of hebben ze een andere relevante functie.’

Wat maakt SECO uniek?

‘Er zijn in dit speelveld vooral aanbieders die heel snel certificaten aanleveren. Maar dan heb je de theoretische kennis en nog niet de vaardigheden om echt iets te kunnen doen’, stelt Vincent. Daarom is SECO zelf lesmateriaal gaan ontwikkelen, bijvoorbeeld in combinatie met onderzoeksorganisatie TNO.

Naast de theorie, ligt de nadruk ook op de praktijk bij SECO. Dat maakt SECO uniek in de certificeringswereld. ‘We hebben een fictieve organisatie opgezet die we Bicsma noemen. Bicsma is een producent van frisdrank. We hebben deze organisatie opgezet in een virtuele wereld, waarin cursisten problemen oplossen. We simuleren bijvoorbeeld dat de organisatie wordt gehackt – het is dan aan de cursist om dit probleem op te lossen.’ Door deze fictieve wereld kan de cursist zijn nieuwe kennis meteen in de praktijk brengen.

Welke SECO-trainingen biedt Global Knowledge aan?

De trainingen die Global Knowledge aanbiedt met SECO kun je in onderstaand schema bekijken.

SECO Tracks

Wil je meer weten of meer informatie over een training? Bijvoorbeeld over de Data Protection Foundation, Business Continuity Foundation of de Crisis Management Practioner? Kijk dan op onze website.

Laat een reactie achter