Uitkomst onderzoek: Nederland & Cloud

Uitkomst onderzoek: Nederland & Cloud

geplaatst in: Alle Blogs, Cisco, Citrix, IT, Microsoft | 0

Bij Global Knowledge hebben we een onderzoek gehouden om de trends in Nederland op het gebied van Cloud in kaart te brengen. Meer dan 500 deelnemers gaven tijdens dit onderzoek inzicht in wat voor oplossingen zij gebruiken, welke oplossingen zij nog willen gebruiken en waarom ze voor deze oplossingen kiezen.

Waarom gaat Nederland naar de Cloud?

Tijdens het onderzoek had 75 procent van de respondenten al één of meer applicaties in de Cloud draaien. De redenen waarom iemand voor Cloud kiest variëren. Met stip op nummer één staat de flexibiliteit en schaalbaarheid van IT-middelen, ruim 92 procent kiest om deze reden voor de Cloud. Daarnaast willen organisaties in 81 procent van de gevallen additionele investeringen voorkomen door Cloud-oplossingen te gebruiken. Deze wensen passen goed in het huidige tijdsbeeld. In de afgelopen jaren moesten organisaties veelal tijdelijk af- en opschalen. Bij veel organisaties lagen licenties en hardware ongebruikt op de plank doordat het aantal werknemers was gedaald. Het is dus niet verwonderlijk dat de bereidheid om te investeren klein is.

Verschillen tussen MKB en Enterprise

Niet iedere organisatie vindt iedere soort Cloud bij zichzelf passen. Er blijkt een aanzienlijk verschil te bestaan tussen hoe een organisatie met meer dan 250 medewerkers met Cloud omgaat en hoe een MKB-organisatie dat doet. Uit de antwoorden op de vraag ‘welke oplossing past het beste bij je organisatie?’, bleek de public Cloud het minst populair te zijn. Van de grote organisaties vond nog geen 15 procent dit een passende oplossing. Binnen het MKB is dat bijna 25 procent. Met 61 procent wil het overgrote deel van de grotere organisaties de Cloud in eigen beheer en eigendom hebben. In het MKB vindt bijna de helft van de organisaties het juist wel handig als ze een partner hebben die dit voor hun doet.

Reden tot zorg

Uit het onderzoek blijkt dat er ook zorgen over Cloud-oplossingen bestaan. 91% van de respondenten vreest voor de veiligheid van bedrijfsinformatie wanneer zij oplossingen naar de Cloud brengen. Voor 88% is daarnaast het verlies van privacy een reden tot zorg.

Bij Cloud-oplossingen is de leverancier van de oplossing verantwoordelijk voor een werkende dienst. Het verlies aan controle wordt dan ook door 82% van de respondenten als een risico aangemerkt.

Ben je benieuw welke andere wetenswaardigheden over de Cloud we hebben ontdekt? Wil je weten welke Cloud-providers het hoogst gewaardeerd worden? Of met welke oplossingen je Peers plannen hebben? Download dan ons hele onderzoeksrapport.

 

Download ons cloud onderzoek


 

Laat een reactie achter