Vier onmisbare podcasts voor een leerzame zomer

geplaatst in: Alle Blogs, Hybrid Learning | 0
Beeld: Unsplash/Sai Kiran Anagani

De zomer staat voor de deur! Droom jij al van een duik in het zwembad of een biertje op het terras? Zit je in gedachten al onderuitgezakt op je Lamzac?

Wees gerust, het is bijna zover!

Global Knowledge heeft voor een leuke en een leerzame zomer podcasts over IT voor je uitgezocht. Er is een eindeloze hoeveelheid podcasts te vinden, we hebben de voorselectie alvast voor je gemaakt. Van Red Hat tot Google – voor ieder wat wils.

Met een podcast kun je op een ontspannen manier toch zorgen dat je bijblijft én met de verschillende onderwerpen is er voor iedereen wat wils. De podcasts kun je beluisteren met je Sony Noise Cancelling headphone.

Heb jij nog geen Global Knowledge Sony Noise Cancelling headphone? Als je een training bij ons boekt en volgt in de maanden juli en augustus krijg je gratis een Sony Noise Cancelling headphone, Beats wireless headphone of honderd euro korting per trainingsdag. Na de training werk je efficiënter, zodat je snel kunt ontspannen. Met een podcast, bijvoorbeeld.

1. Why’d you push that button? – The Verge

Waar gaat het over?                

Why’d you push that button is een podcast van de Amerikaanse techwebsite The Verge. De podcast gaat over alle keuzes die we gedwongen worden te maken door nieuwe technologie en hoe deze keuzes ons leven beïnvloeden.

Vragen als: ‘Waarom app jij zoals je appt?’, ‘Word je gelukkiger als je Instagram verwijderd?’ en ‘Wat gebeurt er als een bedrijf de technische support voor je robot stopzet?’ komen in de podcast aan bod. Why’d you push that button gaat niet over de harde IT, maar biedt wel een interessant perspectief op onze relatie met technologie.

Welke aflevering raadt Global Knowledge aan?

In de aflevering Death Online: Mourning a robot leggen de makers van Why’d you push that button de case van Robot Jibo voor. Begin dit jaar kondigt de robot na een software-update zelf zijn einde aan: de servers waar Jibo op draait worden afgesloten.

Wat doet zo’n keuze met de eigenaren van de robot? Hoe leg je zoiets bijvoorbeeld aan je kleindochter uit? Wat dacht je van de man die al een vervangende Aibo-robot heeft aangeschaft, maar de doos niet openmaakt uit solidariteit met Jibo?

Waar vind je de podcast?

Je beluistert Why’d you push that button op Spotify of via iTunes.

2. Reply All – Gimlet Media

Waar gaat het over?

Reply All is een podcast die naar eigen zeggen ‘over het internet gaat’. Dat thema is zo breed als het klinkt: er is een aflevering over webpagina’s die je nooit meer verwijderd krijgt, een aflevering over de Momo-panic (meer daarover kun je in dit artikel lezen), de redactie onderzoekt de zaak van een gehackte Uberaccount en vraagt zich af of Facebook je echt kan bespioneren. Alles op het internet komt dus aan bod!

Welke aflevering raadt Global Knowledge aan?

#96 What Kind Of Idiot Gets Phished?. Een van de makers van de podcasts onderzoekt in deze aflevering wie er nog in phishing-mails trapt. Zijn dat geloofwaardige noobs of kunnen IT’ers er zelf ook in trappen?

Waar vind je de podcast?

Je beluistert Reply All op Spotify, op hun eigen website (https://gimletmedia.com/shows/reply-all/episodes) en Apple Podcasts.

3. Command Line Heroes – Red Hat

Waar gaat het over?

Command Line Heroes biedt een kijkje in de geschiedenis van Open Source, Agile, DevOps en Red Hat. Naar eigen zeggen gaat de podcast over zij die vanaf de frontlinie technologische veranderingen doorvoeren. De podcast wordt gepresenteerd door ontwikkelaar Saron Yitbarek.

Welke aflevering raadt Global Knowledge aan?

Om de podcast goed te begrijpen raden we aan om bij aflevering 1 te beginnen: helemaal aan het begin van het ontstaan van de Open Source community. Saron Yitbarek is een spannende verteller én laat mensen aan het woord die destijds dichtbij de Open Source-ontwikkelingen stonden. Aanrader!

Waar vind je de podcast?

Je beluistert Command Line Heroes op Spotify, via Apple Podcasts, Google Podcasts of op haar eigen website.

Meer weten over de nieuwste versie van Red Hat Enterprise Linux? Je leest alles over versie 8 in dit artikel.

4. This Week in Google – TwiT

Waar gaat het over?

In This Week in Google behandelen Leo Laporte, Jeff Jarvis en Stacey Higginbotham het laatste nieuws over sociale media, Google en cloud computing. De podcast verschijnt elke woensdag en speelt in op de actualiteit.

Welke aflevering raadt Global Knowledge aan?

Omdat dit een actualiteiten-podcast is, doe je er goed aan om bij de meest recente aflevering te beginnen. Overigens komt niet alleen de technologie van Google aan bod: de makers nemen allerlei actuele onderwerpen door. Van online spionage tot de Samsung Galaxy fold en met deskundigen als Jeff Jarvis ben je altijd verzekerd van een interessante luistersessie.

Waar vind je de podcast?

This week in Google is beschikbaar via Spotify, haar eigen website, Google Play en Apple Podcasts. De volledige lijst vind je hier terug.


Enthousiast geworden?

Wil jij slim en ontspannen de zomer door? Als je nu een training bij ons boekt ontvang je een Sony Noise Cancelling koptelefoon (WH-1000XM3 Zwart), een Beats draadloze koptelefoon (Powerbeats 3 Wireless Zwart) óf 100 euro korting per trainingsdag.

Laat een reactie achter