Zo overleef je Blue Monday

geplaatst in: Alle Blogs, Soft Skills | 0

Misschien is het je ontgaan (wat ik van harte hoop!), maar het is vandaag Blue Monday. Dit is de dag in het jaar waarop je schulden, je salaris, je mislukte goede voornemens, het weer, je motivatie en je herinneringen aan kerst (!) maken dat dit de meest depressieve dag van het jaar is. Althans, dat beweert de bedenker van Blue Monday, Dr Cliff Arnall, die zich hiervoor overigens verontschuldigde en na de Blue Monday van 2016 niks meer van zich heeft laten horen op Twitter. De reden? Het was nooit zijn bedoeling om mensen nog eens extra sip te maken op de, toch al, meest neerslachtige dag van het jaar. En: hij is erachter gekomen dat januari, de maand waarin Blue Monday valt, lang zo gek nog niet is. “Of het nou gaat om een carrièreswitch, nieuwe mensen leren kennen of het plannen van een geweldig nieuw avontuur: januari is een goed moment om die grote beslissingen te nemen,” zegt hij in The Independent. Januari is de “Screw it, let’s do it!”-maand bij uitstek en daarmee de maand om goede voornemens waar te maken, in plaats van erover te somberen.

Ook voor IT-professionals is januari een mooi moment om de depressieve gevoelens over goede voornemens vooral los te laten en vooruit te blikken op het komende jaar. Uit onderzoek van AG Connect blijkt dat maar liefst 86% van de ondervraagde IT’ers van plan is om in 2019 een training te volgen. In datzelfde onderzoek kun je zien dat een aanmerkelijk deel van de ondervraagden geen tijd had om in 2018 hun opleidingsdoelen te verwezenlijken. Samengevat: we hebben het te druk om onszelf te verbeteren. Hoe voorkom je dat 2019 een jaar wordt waarop je op de volgende Blue Monday (20-01-2020) als een jaar waarin je weer niet hebt gedaan wat je je had voorgenomen?

Tja, wat zou een opleidingsinstituut je adviseren, denk je? Inderdaad: volg een training! Maar volg niet zomaar een training. Volg er één waarbij je investeert in je eigen persoonlijke effectiviteit, zodat je vanaf nu zelf je doelen bepaalt en ze ook haalt. Global Knowledge heeft, speciaal voor IT’ers, trainingen die aansluiten bij wat jij nodig hebt. Denk aan persoonlijke effectiviteit met NLP, Time management en Beïnvloeden en Overtuigen . Blue Monday? Nee – Screw it, let’s do it!

Laat een reactie achter