Wat kan blockchain voor jouw organisatie betekenen?

geplaatst in: Big data, Blockchain | 0

Sinds de introductie in de legendarische paper van pseudoniem Satoshi Nakamoto: Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System, is blockchain een technologie die in rap tempo de wereld lijkt over te nemen. Was het ontdekken van blockchain in eerste instantie vooral iets voor bedrijven in de financiële sector, nu ziet men in alle branches in welk potentieel de technologie heeft. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de energie-, de telecom- en de farmaceutische sector. Men beseft dat deze technologie gevolgen zal hebben voor de toekomst van het bedrijfsleven, en dat bedrijfsstrategieën hierop moeten worden aangepast.

Wat is blockchain

Het concept ‘blockchain’ is echter nog altijd enigszins ongrijpbaar. Bedrijven vinden het nog altijd lastig om te bepalen wat de echte waarde van blockchain is voor hun bedrijf – en wat de eerste stappen moeten zijn bij het verkennen van deze technologie. Deze training helpt u daarbij. De training is bedoeld voor bedrijfsleiders en innovators en vervlecht op een samenhangende manier relevante informatie over de blockchain in elkaar. Dit gebeurt aan de hand van voorbeelden van ‘best use cases’, waardeproposities, technologische aspecten en implementatiestrategieën. Ook neemt de training een deep dive in de diverse blockchainplatforms.
Deze uitgebreide eendaagse training bestrijkt een groot aantal facetten van blockchain, zowel vanuit zakelijk als vanuit technisch perspectief. Zodoende is de training geschikt voor technische- en business-professionals. Deelnemers met een technische achtergrond doen hierbij waardevolle zakelijke inzichten op.

Ook biedt de training een unieke kans om het algemene blockchain-framework en het framework voor platformselectie toe te passen aan de hand van interessante use cases. Door deze frameworks toe te passen kunnen deelnemers objectief evalueren of blockchain het juiste antwoord is op een bepaalde use case en nagaan welk platform hier het beste bij aansluit.

Blockchain video Tom van Dijk CGI

Laat een reactie achter