Data groeit sneller dan je denkt

geplaatst in: Big data, IBM | 0

Data groeit exponentieel en is hard op weg om het goud van de 21ste eeuw te worden. De snelheid van deze datagroei is gigantisch. Als je bedenkt dat we in de afgelopen 2 jaar meer data gegenereerd hebben dan het totaal aan data dat is gegenereerd in het bestaan van de mensheid. In dit tempo zal de datagroei van 4.4 zettabytes toenemen naar 44 zettabytes in 2020. (1 ZB = 1.000.000.000.000.000.000.000 bytes).

Op dit moment zijn alle grote IT-uitdagingen verbonden met data en de exponentiële groei hiervan. Deze uitdagingen omvatten vaak vragen als: Hoe krijg ik grip op data? Waar staat deze data opgeslagen? En welke analytics mogelijkheden heb ik om optimaal gebruik te maken van deze data?

Daarnaast vraagt de opslag van data die fluctueert in omvang om een flexibele vorm van dataopslag met scale out mogelijkheden tegen zo laag mogelijke kosten.

Door gebruik te maken van Software Defined Storage (SDS = gevirtualiseerde storage gemanged door software) kan er een brug geslagen worden tussen de on-premise omgeving(en) en de cloud omgeving(en), zodat applicaties zowel on-premise als in de cloud ontwikkeld kunnen worden. Indien nodig kan dit zelfs op hetzelfde moment op beide omgevingen.

Dit levert naast flexibiliteit ook een significante kostenbesparing op aangezien er gekozen kan worden op welke locatie, de data opgeslagen moet worden. Hierdoor zal er een afname zijn in het aantal fysieke on-premise opslagapparaten (CAPEX) en een toename in de flexibelere vorm van cloud opslag (OPEX).

SDS helpt ook bij het opheffen van veel voorkomende beperkingen die vaak optreden bij een traditionele storage hardware. Door het creëren van een virtuele pool kan de opslagcapaciteit eenvoudig worden uitgebreid, waardoor scale out mogelijk wordt.

Waarom IBM Spectrum Storage?

IBM Spectrum Storage helpt bij het managen van groei in het datavolume door de storage infrastructuur te optimaliseren en tegelijkertijd nieuwe kansen te creëren. IBM Spectrum Storage helpt om de IT te vereenvoudigen – zodat data hun potentieel kunnen waarmaken en de storagekosten met maar liefst 50 procent kunnen afnemen.

Voordelen:

Integratie
Vereenvoudigt en integreert het storagemanagement en de databescherming voor zowel traditionele als nieuwe applicaties.

Schaalbaarheid
Biedt elastische schaalbaarheid met een betere performance voor analytics, big data, social en mobile.

Hybrid cloud
Voegt silo's samen zodat er geen grenzen meer tussen data bestaan, met ingebouwde ondersteuning van hybrid cloud.

Rentabiliteit
Optimaliseert de efficiency van data, met intelligente data tiering.


Laat een reactie achter