Het klaslokaal is onvervangbaar. Toenemende businessbelang van IT vraagt om een hybride lesmodel

geplaatst in: Alle Blogs, Citrix, Interviews, IT | 0

De rol van IT verandert – van ondersteunende service naar integraal onderdeel van de business. Steeds meer bedrijven bieden immers producten en diensten aan die gebaseerd zijn op IT, bijvoorbeeld via apps, mobiele devices en de cloud. Hoe kunnen IT-professionals meegroeien met de veranderingen in hun vak? Als pionier in virtuele werkpleksoftware heeft Citrix Systems daar een heldere kijk op.

Citrix Systems is een leverancier van innovatieve softwareoplossingen voor mobile workspaces gebaseerd op virtualisatie-, networking- en software-as-a-service-technologie. Met zijn oplossingen ondersteunt Citrix organisaties en hun medewerkers om op een nieuwe manier te werken: efficiënt, veilig en naadloos, onafhankelijk van plaats, tijd en device. Op deze manier maakt Citrix het werk voor miljoenen mensen een stuk eenvoudiger en prettiger. Om te zorgen dat klanten het maximale uit Citrix-oplossingen kunnen halen, biedt de softwareleverancier diverse cursussen aan voor business partners, IT-professionals en eindgebruikers. Dat doet Citrix onder andere via learning partners zoals Global Knowledge. Citrix levert zijn oplossingen wereldwijd aan meer dan 230.000 organisaties via ruim 10.000 partners in 100 landen. LK Headshot

Als eerste IT-bedrijf dat op een grote schaal virtuele workplaces aanbood, zelfs al in de jaren ‘80 en ’90, heeft Citrix een duidelijke visie op innovatie. “Innovatie in IT wordt dé wereldwijde standaard”, zegt Lindsay Keim, Director of Education bij Citrix Systems. “Veel florerende bedrijven hebben de afgelopen jaren hun succes gebouwd op innovatieve IT-platformen. Andere organisaties zien dat en willen dat ook. Daardoor is technologische innovatie tegenwoordig geen uitzondering meer.” Dat betekent dat bedrijven niet meer langs de zijlijn kunnen blijven staan. IT-innovatie is namelijk niet langer nice-to-have, maar essentieel om te overleven. Dat leidt er volgens Citrix toe dat bedrijven zich in 2016 gaan focussen op IT als strategisch onderdeel van hun business. Wat betekent dat voor de IT-medewerkers van deze organisaties?

Blik op de business

De nieuwe rol van IT en het toenemende belang dat deze tak van sport heeft voor de business, heeft ook gevolgen voor de manier waarop IT-professionals werken en leren. Keim: “Bedrijven hebben behoefte aan veelzijdige IT-professionals, die technisch op de hoogte zijn én weten welke invloed IT heeft op de business. Want hun verantwoordelijkheden verschuiven. Hun werkgever en klanten verwachten dat ze in staat zijn om mensen op een nieuwe manier te laten werken: efficiënter en slimmer met flexibele en veilige IT-oplossingen die de business optimaal ondersteunen.” Dat vraagt om een andere aanpak op IT-gebied. “Alleen een andere mindset is niet voldoende. IT-professionals zullen ook nieuwe business-skills moeten ontwikkelen om aan de verwachtingen en eisen van hun werkgever en klanten te voldoen.”

Flexibel onderwijs

Hoe zorgen we dat IT-professionals zowel qua technologie als business van topniveau zijn? Flexibel onderwijs biedt dan uitkomst. “Professionals moeten plaats- en tijdonafhankelijk een cursus kunnen volgen”, licht Keim toe. Daarbij plaatst ze wel een kanttekening: “Daar staat tegenover dat het klaslokaal eigenlijk onvervangbaar is. Dat moeten we wel in het achterhoofd houden bij het aanbieden van innovatieve, flexibele lesmethoden.” Wat is volgens Keim dan het grote voordeel van klassikaal leren? “De interactie met de leraar en de andere studenten. In een klas leren IT-professionals zowel van elkaar als van een docent met kennis en praktijkervaring. Dat maakt het tot de ideale lesomgeving om grondig en snel de vereiste kennis op te doen.”

Anders leren

Hoe meer IT-professionals weten van de nieuwste Citrix-oplossingen, des te beter kunnen ze organisaties en eindgebruikers helpen om zo goed mogelijk met deze softwaretools te werken. Daarom is Citrix continu bezig met het optimaliseren van zijn cursussen. Keim: “Een hybride lesmodel heeft onze voorkeur. Dit is een combinatie van klassikaal onderwijs en e-learning.” Daarnaast verandert Citrix bij diverse cursussen de structuur en inhoud. “We ontwikkelen bijvoorbeeld korte cursussen gericht op specifieke job requirements voor de volledige ICT-lifecycle: van scoping en budgettering tot implementatie en optimalisatie van een IT-oplossing.” Ook de praktijktoepassing van Citrix-technologie is in de ogen van de softwareleverancier een belangrijk aandachtspunt. “Hands-on e-labs waarmee IT-professionals kunnen oefenen, spelen een steeds centralere rol in onze cursussen. Deze testomgevingen worden stilaan een integraal onderdeel van onze lesmethode.”

Learning partner

Global Knowledge kan een belangrijke bijdrage leveren aan het optimaliseren van de kennisoverdracht in Citrix-cursussen. “Op basis van zijn schaalgrootte en kennis is Global Knowledge de ideale learning partner om bedrijven zoals Citrix te helpen om hun cursusaanbod te verbeteren. Dankzij Global Knowledge kunnen wij bijvoorbeeld up-to-date cursussen aanbieden. Daarnaast kan Global Knowledge de kennis van verschillende vendors integreren. Dat is bijzonder nuttig voor IT-professionals, want door deze solution based approach kunnen IT’ers kennis opdoen per complete oplossing in plaats van per onderdeel of technologie van één vendor. Tot slot kan Global Knowledge de gewenste kwaliteit en flexibiliteit bieden. Denk daarbij aan leraren met de juiste vaardigheden en kennis in combinatie met praktijkleren op afstand in bijvoorbeeld online e-labs.”

Klassikaal onderwijs in combinatie met e-learning biedt flexibiliteit en sluit aan op het toenemende businessbelang van IT. Toch zijn er veel bedrijven en trainingsaanbieders die digitale lesmethoden nog niet omarmen. “Als bedrijven echt de overstap maken naar e-learning, moeten hun werknemers ook in hun thuissituatie leren. Werk voor familie dus”, zegt Keim. “Vanuit ons perspectief betekent dit dat we het volgen van een cursus zo prettig mogelijk willen maken voor IT-professionals. Bijvoorbeeld door een zo goed mogelijk werkbare en acceptabele leeroplossing aan te bieden, want dat zorgt voor de beste balans tussen werk en privé.”

Laat een reactie achter