Zo overbrug je volgens Global Knowledge-directeur René Lap de kenniskloof

geplaatst in: Hybrid Learning, Interviews | 0

Global Knowledge is door IT-magazine CIO uitgekozen tot meest geliefde opleidingspartner van het jaar 2019. Dat blijkt uit resultaten van het Nederlandse IT Partner Preference onderzoek, dat is uitgevoerd onder lezers en bezoekers van Webwereld, Computerworld en CIO.nl. ‘Door jarenlange ervaring zijn we uitgegroeid tot beste kennispartner’, stelt directeur Benelux van Global Knowledge René Lap.

René Lap, Global Knowledge directeur Benelux.
Beeld: De Beeldredaktie/Christiaan Krouwels

Wat kun je als organisatie het beste doen om die kenniskloof te overbruggen? IT-opleider Global Knowledge, marktleider in Nederland met een hoge notering in het onderzoek van IDG (uitgever van CIO magazine), buigt zich over deze vraag.

Maar liefst 70 procent van de managers geeft aan dat er sprake is van een kenniskloof in hun team, blijkt uit onderzoek van Global Knowledge. “De eerste stap is te kijken wat de kenniskloof behelst”, zegt René Lap, Global Knowledge directeur Benelux. “Met behulp van assessments wordt duidelijk in kaart gebracht wat de positie van de klant op dat moment is. Global Knowledge kijkt met de klant waar de prioriteiten liggen. Dat doen we aan de hand van vraagstukken over het functioneren van de medewerker in de organisatie.” Global Knowledge ontdekt zo met de klant aan welke kennis behoefte is.

Behoefte aan passende opleider is groot

Global Knowledge faciliteert trainingen om de communicatieve vaardigheden te verbeteren maar juist ook om specialistische kennis (over bv. Security of Cloud Computing) bij te spijkeren. “Door jarenlange ervaring zijn we uitgegroeid tot beste kennispartner”, stelt Lap. De behoefte aan een passende opleider is groot. Maar liefst 96 procent van de IT’ers zou zich graag verder ontwikkelen.

De volgende fase in die behoefte aan ontwikkeling is het bepalen van de doelgroepen en de leervoorkeuren van de betrokken medewerkers. Vervolgens maakt Global Knowledge een opleidingsplan waarin ook de succesvolle leervormen online en blended learning worden opgenomen. “Als laatste evalueren we gezamenlijk de vastgestelde performance indicatoren. Daarna begint het proces opnieuw. Zo gaat dat met leren”, besluit Lap.

Mist er kennis binnen jouw organisatie?

Je organisatie is zo succesvol als de mensen die er werken. Als je personeel met de nieuwste technologie werkt maar niet voldoende kennis heeft, gaat er iets fout. Dan ontstaat er een kenniskloof.

Klinkt dit herkenbaar en wil jij de kenniskloof binnen jouw bedrijf overbruggen? Download ons gratis e-Book en leer meer over wat kenniskloof precies inhoudt en hoe jij het kennistekort in jouw organisatie aanvult.

Dit artikel verscheen eerder op CIO.nl.

Laat een reactie achter