Heb jij Cisco Spark al geprobeerd?

Heb jij Cisco Spark al geprobeerd?

geplaatst in: Alle Blogs, Cisco, IT | 0

Cisco heeft het grootste aanbod met communicatie en conferencing oplossingen dat op de markt beschikbaar is. Deze zijn door Cisco gebundeld onder de noemer ‘Collaboration’ en bedoeld om effectief samen te werken. Nu heb je ook Cisco Spark, een gratis beschikbare applicatie die chat, call, video en het delen van bestanden combineert. Dit verlaagt de maildruk aanzienlijk.

Telefonie, video en content in één platform

Onderdeel van Cisco’s collaboration oplossingen is Spark. Cisco Spark is een Unified Communications- en Collaboration applicatie voor MKB- en Enterprise-organisaties op basis van messaging, uitgebreid met functionaliteit voor voice- en videocommunicatie. Cisco Spark kan worden gezien als een doorontwikkeling van het WebEx platform inclusief telefonie, video en het delen van content. De app is op de eerste plaats ontwikkeld voor het mobiele platform en is een goede aanvulling op Cisco’s op cloud gebaseerde telefonie platform.

‘Persistant chat’

Cisco Spark is een enterprise ‘persistant chat’. Dit betekent dat alle communicatie in de Cloud wordt opgeslagen. Wanneer een nieuwe gebruiker aan de chat wordt toegevoegd, dan ziet de gebruiker ook de complete historie en alle eerder gedeelde documenten in de chat.

Een mooie feature van Cisco Spark is dat een gebruiker wordt herkend door ultrasound technologie wanneer hij of zij een videoroom binnenkomt. Ook is het dan direct mogelijk een conversatie van de smartphone eenvoudig met het videosysteem over te pakken.

Versleuteling van gegevens

Onderscheidend ten opzichte van andere communicatie apps is de wijze waarop de beveiliging van de data is georganiseerd: alle communicatie tussen de verschillende devices en de cloud wordt versleuteld verstuurd. Alleen de eindgebruiker kan hierdoor zijn of haar data inzien.

Gratis in gebruik

Cisco Spark is gebaseerd op een zogenaamd Freemium model en is dus gratis te gebruiken. Binnen 5 minuten heb je Cisco Spark geïnstalleerd, een account aangemaakt en kun je het gebruiken. Deelnemers kunnen vervolgens heel eenvoudig aan de hand van e-mailadressen worden toegevoegd. Doordat de communicatie zeer overzichtelijk bij elkaar op één plek is het niet langer nodig om mails en bijlagen te versturen om elkaar op de hoogte houden. Telefonie, video en content komen zo bij elkaar.

Integratie in iOS 10

Tijdens de World Wide Developer Conference 2016 in Cupertino, Californië heeft Apple aangekondigd dat Cisco Spark geïntegreerd wordt in iOS 10. Dankzij deze integratie is het nu mogelijk om in de telefoon app een overzicht terug te zien van alle telefoongesprekken, onafhankelijk van het platform. Ook kun je hierdoor vanuit een telefoongesprek eenvoudig overschakelen naar een conference call of video call. Het gebruikersgemak waar Apple al bekend om staat wordt met de integratie van Cisco Spark wederom een stapje verbeterd.

Meer weten of Cisco Spark downloaden?

De Cisco Spark-app brengt je team samen op één plek en maakt het makkelijk om mensen en werk met elkaar te verbinden. Ben je benieuwd en wil je Cisco Spark eens uitproberen, download de app dan gratis voor je Android of Apple smartphone.

____________________________________________________________________________

Cisco Collaboration trainingen

Indien je je technisch wilt verdiepen in de Collaboration oplossingen van Cisco, dan kun je hiervoor bij Global Knowledge terecht. Als Cisco Learning Partner of the Year voor Nederland biedt Global Knowledge je alle gewenste trainingen inclusief een certificering aan.

Laat een reactie achter