ITIL the next step – ITIL Managing Professional

geplaatst in: Alle Blogs, ITIL | 1

Drive Stakeholder Value? High Velocity IT? Huh? Het kan dat je denkt, dit is niet voor mij van toepassing, maar niets is minder waar!

Vanuit eigen ervaring heb ik gezien dat bovenstaande begrippen uiterst belangrijke onderwerpen zijn in de toekomst van de samenwerking tussen de organisatie en IT.

ITIL Transition Managing Professional

In augustus had ik het genoegen deel te mogen nemen aan de allereerste ITIL Transition Managing Professional, een training georganiseerd door Axelos in Londen.

Tijdens deze vijfdaagse training kwamen Drive Stakeholder Value en High Velocity IT aan bod. Ik heb ervaren dat het onmogelijk is om zonder deze begrippen na te denken over je stakeholders, om waarde te co-creëren.

IT steeds belangrijker

Naast het nadenken over de ‘Customer-Journey’ en de ‘Customer experience’, het vervolgens benoemen en optimaliseren van een Value Stream zie je dat IT steeds belangrijker wordt in de digitale wereld. Hoe kun je als IT-serviceprovider je klant helpen om een digitale organisatie te worden?

Een digitale organisatie is een organisatie die zich met digitale technologie onderscheidt door het aanbieden van snelle en flexibele diensten. Spotify, Amazon en Netflix zijn voorbeelden van digitale organisaties. Maar ook in jouw organisatie speelt digitalisering een belangrijke rol.

Nieuw certificeringstraject

In het nieuwe ITIL4 certificeringstraject kunnen deelnemers na het Foundation examen ook verdere verdieping zoeken in de volgende onderwerpen:

  • Create, Deliver and Support
  • Drive Stakeholder Value
  • High Velocity IT
  • Plan, Direct and Improve

Deelnemers die na het Foundation examen ook bovenstaande vier certificeringen hebben gehaald mogen zich ITIL Managing Professional noemen. Dat kun je vergelijken met de huidige ITIL Expert kwalificatie.

Iedereen die ITIL Expert is, of minimaal 17 credits heeft gehaald met ITIL v3 Intermediate certificeringen, kan vanaf oktober 2019 met de Transitie-training in vijf dagen ITIL Managing Professional worden. In deze Transitie training wordt naast een Foundation introductie aandacht besteed aan de vier nieuwe ITIL4 certificeringen.

In september krijg ik de uitslag van mijn Transitie Managing Professional examen. Ik ga ervan uit dat ik de eerste Nederlander ben die zich ITIL Managing Professional mag noemen.

Zie ik je terug in een van de komende Transitie trainingen?

Groet,

Karel

Meer weten over ITIL 4? Karel Hoster schreef er eerder deze blog over.

Een Antwoord

Laat een reactie achter