Hoe Cloud mijn baan verandert…

geplaatst in: Alle Blogs, Cloud, Microsoft | 0

Jarenlang heb je je best gedaan om bij te blijven. Nieuwe versies installeerde je na overleg met collega’s en, uiteraard, nadat je er een cursus voor had gevolgd. Ook migraties naar nieuwere besturingssystemen bereidde je goed voor en realiseerde je samen met collega’s of met behulp van ingehuurde specialisten. Kortom, je bent een professional!

Kunnen is zilver, bewijzen is goud

In dit perspectief doemen ook de certificeringen van allerlei leveranciers op: MCSA en MCSE van Microsoft, CCNA en CCNP van Cisco, VCP van VMware, etcetera. Want professionals in West-Europa laten wel graag zien wat ze kunnen. Een certificering helpt daarbij. Bij Global Knowledge in Nederland en België samen worden jaarlijks meer dan 25.000 examens afgelegd door mensen die een training bevestigen met een examen. Een groot deel van deze examens leiden tot een certificering. En dat is een goed teken. Want, wanneer je weet dat je een examen moet gaan doen kort na je training, zit je toch actiever in die training die je helpt voorbereiden op zo’n examen! Het rendement van die training is dan hoger dan wanneer je slechts de training volgt.

En zo houden leveranciers de gebruikers van hun software scherp en actueel. De veranderende banen worden door het behalen van nieuwe certificeringen ondersteund. Microsoft is de leverancier die al jaren het grootste aantal professionals certificeert. Softwareontwikkelaars, systeembeheerders, netwerkbeheerders; ze bezitten vaak een Microsoft certificering. Van deze professionals wordt verlangd dat zij hun certificering met enige regelmaat updaten naar de laatste stand van zaken. Het ging daarbij vaak over nieuwe software releases en nieuwe functionaliteit. Nu wordt van mensen verwacht dat ze de snelheid van de ontwikkelingen in de cloud bijbenen.

Up-to-date met Cloud

Dat vergt andere vaardigheden en een nieuwe focus. Software releases zijn in de cloud een bijna dagelijks fenomeen. Afhankelijk van de vorm waarin de organisatie diensten afneemt is er meer of minder werk gemoeid met beheer. Het beheer van een SAAS-omgeving is duidelijk minder arbeidsintensief en anders dan het beheer van een IAAS-omgeving. Het werk verandert dus.

Maar ook de partners van Microsoft worden bijgepraat door Microsoft. Dat gebeurt onder andere tijdens de jaarlijkse partnerconferentie die dit jaar onder de naam INSPIRE in juli in Washington plaatsvond.

Ook Global Knowledge was daar vertegenwoordigd. Samen met ruim 16.000 andere partners hebben we kunnen luisteren naar sprekers van Microsoft die de visie en strategie van het bedrijf voor het voetlicht brachten. Microsoft leunt zwaar op de mogelijkheden die Cloud als businessmodel brengt. Denk hierbij aan de SAAS-oplossing van Microsoft: Office365. Samen met Windows 10 wordt dit nu Microsoft 365. Maar uiteraard ging het ook over data, data-analyse en representatie en Azure.

De nieuwste ontwikkelingen bij Microsoft

Global Knowledge biedt iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkelingen bij Microsoft de gelegenheid een kijkje te nemen in deze snel ontwikkelende wereld in een door Microsoft en Global Knowledge verzorgde middag op 27 september a.s. in Nieuwegein. Hier zal Bart van der Knaap van Microsoft samen met diverse andere sprekers een beeld schetsen van wat zich in Washington heeft afgespeeld. Global Knowledge vult deze informatie aan met de training- en certificeringsmogelijkheden op het gebied van cloud, data en security. Kom dus ook naar het Microsoft Post-Inspire event!
 


 

Laat een reactie achter