Microsoft brengt MCSA en MCSE in lijn met MPN competenties

Microsoft brengt MCSA en MCSE in lijn met MPN competenties

geplaatst in: Alle Blogs, IT, Microsoft | 1

Microsoft heeft een deel van haar certificeringsprogramma aangepast aan de eisen binnen haar Microsoft Partner Netwerk (MPN). Daarmee komt het aantal Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE) certificeringen op twaalf

Microsoft Certified Solutions Expert (MCSE)

De volgende MCSE certificeringen zijn nieuw:
• MCSE Cloud Platform and Infrastructure
• MCSE Mobility
• MCSE Data Management and Analytics
• MCSE Productivity

Voordat iemand zijn MCSE status kan behalen is een certificering op Associate (MCSA) niveau vereist. Welke MCSA certificering noodzakelijk is, hangt van de bovenliggende MCSE certificering af. Voor MCSE Cloud and Platform Infrastructure zijn er wel vier verschillende MCSA certificeringen mogelijk. Maar er zijn ook nieuwe MCSA certificeringen! Misschien is het aan u voorbijgegaan, maar de teller voor MCSA is ook naar twaalf gegaan.

Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA)

Maar liefst vijf nieuwe MCSA certificeringen zagen de afgelopen maanden het levenslicht:
• MCSA Cloud Platform
• MCSA Web Applications
• MCSA Universal Windows Platform
• MCSA Linux on Azure
• MCSA Windows Server 2016

En de certificeringen voor Windows 10 en SQL Server 2016 laat ik hier maar even buiten beschouwing, omdat deze al voor de zomer van 2016 waren geïntroduceerd.
Het bijzondere aan het lijstje van MCSA certificeringen zit in het feit dat er nu MCSA niveau beschikbaar is gekomen als voorliggend certificaat voor de developer certificering, MCSD. Dit zijn de certificeringen voor Web Applications en Universal Windows Platform. Maar bijzonder is ook dat er een certificering is gemaakt voor Linux on Azure! Linux is tenslotte van oudsher de grote concurrent van Microsoft Windows.

Met betrekking tot het Microsoft Partner Network vallen een aantal MCSA en MCSE certificeringen op met gelijksoortige namen als de betreffende partner competenties voor Cloud Platform, Infrastructure, Data Platform, en nog enkele meer.


Microsoft Training and Certification Roadmap 2016-2017microsoft certificering en training roadmap

Global Knowledge heeft de Microsoft Training and Certification Roadmap geupdate voor het komend jaar. Wilt u meer weten over de Microsoft certificeringen en de bijhorende trainingen? Download dan de Microsoft Training and Certification Roadmap 2016-2017.

Een Antwoord

  1. Ik ben net begonnen met het programmeren in Javascript, en veel is voor mij nog onbekend terrein.
    Dit soort blogs en artikelen helpen mij al wel een heel eind op weg. Voor mij als beginner was deze MSCE cursus heel leerzaam.
    https://www.globalknowledge.nl/Certificeringen/Microsoft-Certificeringen/

Laat een reactie achter