Vijf vragen over de Certified Information Security Manager (CISM)-training

geplaatst in: Security | 0

Global Knowledge heeft de Elite-status van cybersecurity-organisatie ISACA behaald! Dankzij onze accreditatie kunnen wij je de populaire Certified Information Security Management (CISM)-training en de Certified Information Systems Auditor (CISA)-trainingen aanbieden mét een examen voucher én online oefenvragen.

De onderscheiding van ISACA.

Voor je een training boekt wil je natuurlijk weten wat je van de training kunt verwachten. Binnen Global Knowledge beheert Tjeerd Veninga onze cybersecurity portfolio’s. In dit artikel beantwoordt Tjeerd de vijf meest gestelde vragen over de Certified Information Security Manager-training.

1 Waar bestaat de CISM-training uit?

Tijdens een CISM-training leer je denken als een Security Manager: in risico’s. Maar niet alleen in risico’s. Je leert ook hoe je die risico’s minimaliseert in lijn met de doelstellingen die je organisatie heeft opgesteld. Een CISM begrijpt de business en zorgt dat technologie dusdanig wordt ingericht dat deze op een veilige manier de business ondersteunt.

De training bestaat uit vier onderdelen, waar ISACA je in het examen ook op toetst. Deze onderdelen sluiten altijd aan op de actualiteit – zodat je training niet langer een ver van mijn bed show is, deze situaties zouden óók binnen jouw organisatie plaats kunnen vinden. De vier onderdelen zijn:

Information security governance

De trainer leert je een informatie beveiliging governance framework opstellen Je leert hoe je ervoor zorgt dat het framework overeen komt met de doelen van de organisatie, zodat de informatie binnen je organisatie op de juiste manier wordt beheerd.

Information risk management and compliance

Vervolgens zetten we een stap naar risicomanagement. Hoe zorg je ervoor dat alle risico’s die de beveiliging van je organisatie loopt tot een acceptabel niveau worden beperkt?

Information security program development and management

In het derde domein gaat het om het invoeren en managen van een informatiebeveilingingsstrategie die bij jouw organisatie past.

Information security incident management

Je leert hoe je een plan maakt zodat je direct kunt reageren als het toch misgaat. Op die manier kun je de schade binnen jouw organisatie beperken.

2 Wat maakt ISACA onderscheidend?

ISACA staat voor Information Systems Audit and Control Association. Het is een internationale beroepsvereniging in de vakgebieden IT-governance, IT-auditing, informatiebeveiliging en risicobeheer van automatisering.

ISACA is wereldwijd actief en bestaat dit jaar vijftig jaar. De organisatie maakt deel uit van een grote community. Meer dan 7000 IT’ers behaalden hun CISM-certificering al. ISACA is in meer dan 70 landen actief en heeft meer dan 170 afdelingen.

3 Welke voorkennis moet ik hebben voor deze training?

Er gelden geen toelatingseisen voor deze training, maar je moet wel over voldoende praktijkervaring beschikken als je na afloop van de training je certificering wilt behalen. Daarover lees je in de volgende vraag meer.

4 Wat gebeurt er na de training?

Na de training kun je het CISM-examen doen om je CISM-certificering te behalen. Global Knowledge biedt de training met het examen én online oefenvragen aan.

Maar voor een certificering heb je ook ten minste vijf jaar relevante werkervaring nodig in ten minste twee van de CISM-onderdelen (zie vraag 1). De exacte toelatingseisen vind je op deze pagina terug.

5 Waarom zou ik een CISM-training bij Global Knowledge volgen?

Global Knowledge is Elite-partner van ISACA. Dat betekent dat we altijd het meest recente cursusmateriaal hebben én dat het wordt gegeven door ervaren docenten. Het examen koop je automatisch met de training én dan heb je ook meteen toegang tot online oefenvragen.

Zit je na het lezen van dit artikel nog met vragen? Neem dan contact op met je accountmanager bij Global Knowledge of met Tjeerd Veninga, onze Business Development Manager Cybersecurity.

Laat een reactie achter