Wees security-smart en behaal de Certified Ethical Hacker Master certificering

geplaatst in: Security | 0

EC-Council introduceert deze maand de Certified Ethical Hacker Master certificering. Voor iedereen die zich verder wil ontwikkelen binnen PenTesting is dit een mooie kans om zich te onderscheiden. De Master certificering laat zien dat je de Certified Ethical Hacking vaardigheden niet alleen beheerst, maar ook kunt toepassen.

Wat leer je tijdens een Certified Ethical Hacker-training?

Onlangs volgde ons commerciële team zelf de Certified Ethical Hacker training. Tijdens de training van EC-Council bij Global Knowledge leer je bijvoorbeeld hoe je een website kunt klonen, in dit geval Facebook.

Na het maken van de kopie van de bestaande website nodig je per e-mail het slachtoffer uit. Als het slachtoffer van voetbal houdt (met dank aan social media), raad je hem in de e-mail een leuk voetbalfilmpje aan. En om zeker te weten dat hij klikt, noem je de naam van een goede vriend ergens. Het slachtoffer logt met zijn gegevens in op jouw nepwebsite en wordt daarna doorverwezen naar de echte Facebook, maar nu heb jij wel zijn gegevens in bezit.

Hackers hebben (helaas) schitterende tools ter beschikking. Het bovenstaande scenario heb je in een paar minuten opgezet. Je hoeft er niet eens voor te kunnen coderen, deze tools werken op eenvoudige keuzemenu’s.

Wat levert de training je op?

Een Certified Ethical Hacker gaat vaak bij of in opdracht van een werkgever op zoek gaat naar kwetsbaarheden. Hij vindt al snel meer dan 15 kwetsbaarheden in een applicatie. De Ethical Hacker meldt die kwetsbaarheden en helpt eventueel bij het verstevigen van de beveiliging. Als onderdeel van de Ethical Hacker training beloven cursisten dan ook in een overeenkomst dat ze de hacking-skills alleen voor goede doeleinden zullen toepassen.

Hoe word je Certified Ethical Hacking Master?

1- Volg de Certified Ethical Hacker training en neem het examen (voucher bij training inbegrepen).  Deze training laat zien hoe hackers denken en werken. Een absolute aanrader voor IT-specialisten die meer over cybersecurity willen weten. En uiteraard een heel mooi startpunt voor IT-ers die aan de slag gaan met penetration testing (PenTesting).

2- Doe het Certified Ethical Hacker Practical examen. Je kunt dit examen bij Global Knowledge inkopen en het examen thuis of op je werk doen. Het Practical examen bestaat uit 20 ‘challenges’ (i.p.v. kennisvragen) waarbij je je Ethical Hacking skills daadwerkelijk toepast binnen een lab omgeving.

3- Zodra je voor beide examens geslaagd bent, krijg je de Master certificering toegewezen. Dit geldt ook voor iedereen die de afgelopen 3 jaar de CEH certificering heeft behaald en nu het Practical examen gaat doen.

Hoe ontwikkel ik me verder als Ethical Hacker?

Als je de Certified Ethical Hacker cursus hebt gedaan, kun je je PenTesting skills verder uitbreiden tijdens de EC-Council Certified Security Analyst cursus. In deze training, die naadloos aansluit op de Certified Ethical Hacking training, gaan we met behulp van labs en ‘challenges’ heel praktisch aan de slag. De training bestaat uit vijf intensieve, maar leuke dagen.

Laat een reactie achter