Zo word je Certified Ethical Hacker Master

geplaatst in: Security | 0

Onze docent Michiel Broekhuijsen is één van de eerste vijf Certified Ethical Hacker Masters van Nederland. Hij beschrijft zijn ervaringen in dit blog.

Beeld: Unsplash

Op 30 augustus 2019 heb ik als één van de eerste trainers in Nederland het Certified Ethical Hacker(CEH)-Practical examen van EC-Council succesvol afgerond.

Het Practical exam meet of je je Ethical Hacking skills kunt toepassen, want het examen bevat voornamelijk ‘challenges’. Als je dit examen afrondt nadat je het theoretische examen hebt gehaald, mag je jezelf Certified Ethical Hacker Master noemen.

Het examen

Het examen kan je thuis afnemen. Je logt in via een GoToMeeting sessie en wordt gemonitord door een zogenoemde ‘exam-proctor’ op afstand.

Het examen bestaat uit 20 multiple-choice challenges, waar je zes uur de tijd voor hebt. Deze vragen kun je beantwoorden als je weet hoe je hacking tools kunt toepassen. Kennis van Nmap, John the Ripper, Wireshark en SQLmap is essentieel om de vragen te beantwoorden.

Je kennis en vaardigheden van onderdelen, die tijdens de CEH-training aan bod zijn gekomen, wordt getoetst. Denk aan scanning, enumeration, sniffing, password hacking, steqoanalysis, sql injection, web application hacking, etc.

Gesimuleerde omgeving

Je beantwoordt vragen in een gesimuleerde omgeving, als de lab-oefeningen van een CEH-training.

Als je aan het examen begint, krijg je meteen alle vragen te zien. Het voordeel hieraan is dat je de makkelijke vragen eerst kunt beantwoorden, en de lastigere daarna. Het uiteindelijke doel van het CEH-examen is niet dat je een systeem kunt hacken, maar dat je bij een probleem de juiste tool in weet te zetten.

CEH-Master

Een CEH-practical examen is een goede start voor iedereen die een goede penetration tester wil worden. Als je het practical examen en het theoretische examen haalt, mag je jezelf CEH-Master noemen. Deze titel is een mooi begin als je de Licensed Penetration Tester (LPT)-titel wil behalen. Deze titel kun je krijgen door EC-Council Security Analist te behalen.

Wees je er tot slot bewust van dat EC-Council de Eastern Standard Time hanteert voor haar CEH-Practical Examens zodat jij wél op het juiste tijdstip aan je examen begint😊!

Veel succes,

Michiel Broekhuijsen

Laat een reactie achter