Zo mag een IT-recruiter jou wél benaderen

geplaatst in: Alle Blogs, Soft Skills | 0

Hi Guido,

I came across your resume in a Google web search. You seem to have an awesome expertise on Python. I would be glad if you can reply my email and let me know your interest and availability.

………………………..

Our client immediately needs a PYTHON Developers at its location in *****, NJ. Below are the job details. If interested and available, kindly fwd me your updated resume along with the expected rate and the availability.

Keurige e-mail van deze recruiter, toch?

Ze prijst Guido om zijn Python-expertise, ze blijft beleefd en ze doet hem een (potentieel) interessant aanbod. Wat let Guido om te reageren?

De e-mail in kwestie is gericht aan Guido van Rossum. Een kleine Google-search leert zelfs de grootste leek dat de Nederlandse Van Rossum de bedenker van programmeertaal Python is.

Blunders

Dit is maar één van de vele blunders die recruiters maken als ze IT’ers benaderen. Die frustraties lopen hoop op, kijk maar eens naar deze berichten op Reddit.

Wat die ergernissen zijn? Recruiters geven een vage functieomschrijving. Er wordt gezegd dat het bedrijf ‘enorm’ is, ‘de wereld gaat veranderen’, een soort ‘Facebook meets LinkedIn meets Instagram’ is en dat IT’er nooit meer zo’n aanbod krijgt. Mooi verhaal natuurlijk – maar de naam van het bedrijf in kwestie ontbreekt vaak. Of recruiters sturen IT’ers automatisch gegenereerde e-mails die niet aansluiten op hun kwalificaties.

Als het daar niet misgaat worden kandidaten net zo lang gestalkt tot ze akkoord gaan tot een gesprek of aangesproken via datingapps als Tinder.

Do better!

Zonde – want een écht interessant aanbod wil je als IT’er niet missen. Als recruiter wil je – hopelijk – de juiste IT’er voor de positie vinden. En daar blijven nu veel kansen liggen.

Recruiters, wat kunnen jullie beter doen?

Global Knowledge geeft recruiters vijf tips van IT’ers om hun gedrag te beteren. Zo word je als IT’er in de toekomst benaderd met een aanbod dat interessant voor je is, en word je als recruiter niet alleen maar geconfronteerd met weerstand.

1- Doe je huiswerk

Een JavaScript-developer benaderen met de vraag of hij kennis heeft van Java is een no-go. Zorg dat je van te voren goed hebt onderzocht wie je hebt benaderd en of deze persoon wel echt bij de functie past.

Het is ook belangrijk om van te voren goed met de opdrachtgever te overleggen naar wie zij op zoek zijn. Zo stuur je je opdrachtgever geen kandidaat die niet in de functie past.

2. Verstuur geen onpersoonlijke mails

Een automatisch gegenereerde e-mail versturen is zelden een goed idee. Uit slordigheid wordt iemands naam vaak niet aangepast, of er wordt een functie aangeraden die niet in het functieprofiel van de kandidaat past.

Neem liever vijf minuten extra de tijd om een goede e-mail op te stellen dan dat je fouten maakt in alle haast.

3- Communiceer duidelijk met de beoogde kandidaat

Een IT’er een aanbod doen en vervolgens nooit meer wat van je laten horen kan een tactiek zijn. Naming & shaming op een forum kan daar een gevolg van zijn.

Communiceer duidelijk met de beoogde kandidaat, zodat er geen verwachtingen ontstaan die je niet waar kunt maken.

4- Wees volhardend (maar overdrijf niet)

Er is een dunne lijn tussen een goede recruiter en een professionele stalker. Zorg dat je niet over die lijn gaat.

Natuurlijk wil je graag teruggebeld worden, maar er is geen werknemer die het op prijs stelt als je hem buiten kantoortijden of in weekenden continue belt. Neem anders zelf ook eens een vrije dag.

5-Leer beïnvloeden en overtuigen

Leer de juiste beïnvloedingstactiek in de juiste situatie in te zetten. Ontdek je eigen overtuigingskracht en oefen positieve invloed uit – terwijl je tegelijkertijd jezelf blijft. Zo wordt het makkelijker om te zorgen dat een IT’er op zijn minst even naar je luistert.

Nog niet uitgeleerd?

Door je in de ander te verplaatsen, boek je sneller resultaat. En jezelf in iemand anders verplaatsen, kun je leren.

Als je als HR-medewerker (of als IT’er) na het lezen van dit blog nieuwsgierig bent geworden naar hoe je je communicatievaardigheden kunt aanscherpen, helpt Global Knowledge je uiteraard graag. Volg bij ons bijvoorbeeld de training beïnvloeden en overtuigen, waar we je leren hoe je resultaten behaalt voor jouw organisatie.

Als je na afloop van de training Linus Torvalds nog steeds mailt met een ‘mooi Linux-aanbod’ kun je hem overtuigen er op in te gaan..

Laat een reactie achter