Maak tijd vrij voor je opleiding

geplaatst in: Alle Blogs, Soft Skills | 2
Beeld: Lukas Blazek/Unsplash

Wie bij wil blijven, moet bijspijkeren. Recent onderzoek van IT-vakblad AG Connect wijst uit dat maar liefst 96 procent van de IT’ers in Nederland zijn kennis verder wil ontwikkelen. Maar (werk)tijd vrij maken om die kennis te ontwikkelen, dat blijft lastig.

Cursus in eigen tijd

Van de 956 IT’ers die AG Connect in samenwerking met MSI-ACI Europe onderzocht, volgde het merendeel de opleiding onder werktijd. 43 procent nam deel aan een cursus in eigen tijd.

Opvallend genoeg wordt voor het niet volgen van een opleiding een gebrek aan tijd als voornaamste reden gegeven. Jammer, want van de deelnemers aan het onderzoek zou 60 procent het liefst een certificaat in handen hebben.

Bijspijkeren is key

Recent onderzoek van databedrijf IDC geeft het belang van continu leren goed weer. Het databedrijf onderzocht meer dan 1 miljoen vacatures en gebruikte ook een vragenlijst als input voor haar onderzoek. Wat blijkt: de meerderheid van de onderzochte bedrijven geeft aan business verloren te hebben aan concurrentie door een gebrek aan kennis, waardoor ook de winst achterblijft. Klanten zijn minder tevreden over het geleverde resultaat als de kennis ontbreekt of onvoldoende is.

Bijspijkeren is dus key, maar hoe overtuig je het management van het belang van het volgen van een training? Zorg dat je je prioriteiten op orde hebt als organisatie en maak tijd vrij om een opleiding te kunnen volgen.

Training is belangrijk, ook als je het druk hebt. Klanten willen mensen met up-to-date kennis. ‘Met de training die jij wilt gaan volgen, kun je klanten uiteindelijk ook weer beter en effiënter helpen’, aldus marketingmanager van Global Knowledge Bastiaan Preseun. ‘Ook doet meer leren de concurrentiepositie van het bedrijf goed én, niet geheel onbelangrijk, het draagt bij aan het werkplezier.’

Welke training?

Continu leren dus – maar voor welke training moet je dan kiezen? Global Knowledge biedt trainingen, assessments en certificeringen aan in hard én soft skills. Meer informatie over onze trainingen vind je op onze website. Als je er niet uitkomt kun je ook bellen of chatten met onze medewerkers.

2 Antwoorden

  1. Bedankt voor het interessant artikel, was leuk om te lezen!

  2. Leuk om je blog te lezen met interessante informatie

Laat een reactie achter